11 Aralık 2015 Cuma

FAHİŞELİK VE GENELEVLER ANTİK DÖNEMDE NASILDI?


             ANTİK DÖNEM CİNSEL YAŞAMI

  
 Dünya'nın ilk Reklamı bir geneleve ait arkadaşlar ne kadar işinize yarayacağı değil genel kültür şeysi için diyorum tamamen. Bu solda ki resim Efes Antik kentinde Konak Genelevinin  yolunu tarif etmek amaçlı yolu takip edin geneleve ulaşırsınız anlamında bir ayak izi. 

   Reklamın sloganı ise ''Solu takip et, Kadınlarla dolu Aşk evine ulaş.''

   Fahişelik şuan ki gibi ayıplanan dışlanan değil o günlerde saygın bir meslekti.Soylu sınıfın kızlarından seçilirlerdi ve bereket getirdiğine inanılırdı ama bir süre sonra bu bir sektör halini almaya başladı. İlk bilinen genelev MÖ 6.yy da Atinalı Solon tarafından açılmıştır.

    Yunan toplumunda bazı cinsel pozisyonlar kadınlarla yapılması çok ayıp sayıldığından fahişelere giden erkek sayısı gün geçtikçe artmıştı. Solon bu yönelimi devlet kasası lehine çevirmek için cinsel ayrımcılığı güçlendiren şu konuşmayı yapmıştır.''Atinalı eşler, sizin evinizde oturup gençlik ve güzelliğinizi korumanız gerekmektedir.Bırakınız kocalarınız fahişelerle cinsel isteklerini tatmine çalışsınlar ve sizi rahat bıraksınlar...'' 

   Bu sektör bir süre sonra alt sınıfın yaptığı, gizlice ve kayıt dışı bir hal almaya başlamıştı.Saygı duyulmamakta takip etmiş ve günümüze ulaşmış.

Aşağıda verdiğim link Blogumda yazdığım genelevlerde kullanılan sikkelerle alakalı bu konuda tekrar bahsetmek istemedim.
http://arkeolojist.blogspot.com.tr/2015/03/roma-donemi-cinsel-figurlu-sikkeler.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder